Изненадување💫

20:04. Повторно на нашето место. Нашето кафуле. Секогаш истите луѓе. Во едното ќоше секогаш седи еден чичко и ја чита истата книга заедно со неговото капучино. На шанкот секогаш седат двајца вработени од фирмата од спротива и пијат виски. И тука сум и јас која постојано го чека својот дечко. Мислам дека после толку чекање... Continue Reading →

Морето 💫

И после сите години повторно ќе те чекам на истото место. Покрај морето. Тоа е единственото нешто кое многу добро не претставува и двајцата. Ти бранот.. Див, неукротлив, но сепак толку многу божанствен.. Јас брегот.. Секогаш тука за да те смирам. Толку различни ,а, сепак одлични заедно. И знам дека нема да дојдеш, но потајно... Continue Reading →

Создадени еден за друг 💫

Не беше нивната љубов како оние клише приказни кои ги читате. Не беа пар кои ќе ги видите гушнати на некоја клупа или како слатко шетаат по улиците. Не беа пар кои можеше некој да ги разбере. Беа уникатни, единствени. Толку многу се разликуваа, но сепак беа создадени еден за друг. Тој живееше во свој... Continue Reading →

Пријателе.. 💫

Еее пријателе... еден ден ќе се навратиш на неа.. Ќе помислиш барем на момент на неа.. Но тогаш ќе биде доцна, премногу доцна. Знаеш зошто? Ајде, ајде знам дека знаеш. Овде нема потреба да се лажеме. Овде сите сме искрени. Паметиш колку само трчаше по тебе? Паметиш колку пати ја дочекувала зората во надеж дека... Continue Reading →

Засекогаш 💫

Ладна ноќ. Мирис на дрва кои што тивко горат. Коњак. Ти со твојата цигара гледаш долго во каминот. Не сеќаваш дека веќе многу долго те гледам. Толку добар, а толку мој. Што сум направила толку добро да те имам. Ја пуштам нашата, омилена, полека се вртиш, благо се насмевнуваш како да си знаел што следи..... Continue Reading →

Self-love ❤

"Why is self-love important?". For many people self-love might sound like a luxury rather than a necessity. We live in an era where is really hard to love yourself because of the social media. So having those 5 minutes in the morning for you is nearly hard but very important. Many people struggle to maintain... Continue Reading →

13 reasons why

       Recently there was this show on TV '13 reasons why' and it makes you think about life. What would be different if we made other choices ? Would Hannah Baker kill heself if they didn't left her behind ?     What do you want to change about your life ? What choices... Continue Reading →

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑